“Kluba bera bertako kirol-turismoaren eta turismo gastronomikoaren elementu bereizgarria da tabernari esker”
25 urterekin, Xabier Sánchez Duro komunikatzaile eta dibulgatzaile gastronomikoak bere ezagutzak eta esperientzia Jon Zuazubiskarenekin batu ditu Rugby Taberna berriz martxan jartzeko. Berarekin hitz egin dugu lehen hilabete hauen balantzea egiteko.
Zer balantze egiten duzu joan den irailean taberna ireki zenetik?
– Balantzea positiboa da. Irekiera oro zaila da, baina are zailagoa da lehendik bagaje eta historia bat duen ostalaritzako lokal bat “berriro irekitzea”. Uste dut aurrerapen handia egin dugula orain arte, formula pertsonalizatu bat lortu arte zehazten jarraitu behar dela.
Errazak izan al dira lehen hilabete hauek?
– Inola ere ez. Buruko min asko izan ditugu, baina poz asko ere bai. Talde on bat daukagu tabernan buru-belarri sartuta, eta klubeko kideen laguntza ere bai, behar den guztian laguntzeko prest.
Zer nortasun-zigilu ekar diezaioke Rugby Tabernak turismo gastronomikoari?
– Pertsonalki, uste dut kluba bera bertako kirol-turismoaren eta turismo gastronomikoaren elementu bereizgarria dela bere tabernari esker, 30 urte baino gehiagoko historiaz geroztik ardoak, garagardoak eta produktu bereziak izaten saiatu baita. Horrelako produktu bereizgarriak hurbiltzeko filosofia horrekin jarraitu nahi dugu, eta zerbait probatzera hurbiltzen dena harritzen jarraitzea. Ez izan guri galdetzeko beldurrik!
Hurrengo hilabeteei begira, zer motatako ekitaldiak dituzue buruan Rugby Taberna dinamizatzeko?
– Adibidez, ekainaren 15ean, 19: 00etan, Josu Cires beer sommelierra izango dugu, artisau-garagardoen dastatze batekin.
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“El propio Club es un elemento distintivo tanto del turismo deportivo local como del gastronómico gracias a su taberna”
A sus 25 años, el comunicador y divulgador gastronómico Xabier Sánchez Duro ha unido sus conocimientos y experiencia, a los de Jon Zuazubiscar, para relanzar juntos la Rugby Taberna. Hemos hablado con él para hacer balance de estos primeros meses al frente del negocio.
¿Qué balance haces desde la apertura del bar el pasado mes de septiembre?
-El balance es positivo. Toda apertura es complicada, pero aún más complicado es “reabrir” un local de hostelería con cierto rodaje detrás. Creo que hemos hecho un gran avance hasta ahora que hay que seguir perfilando hasta alcanzar una fórmula personalizada.
¿Han sido fáciles estos primeros meses?
-En absoluto. Nos han llevado muchos dolores de cabeza, pero muchísimas alegrías también. Tenemos un equipo volcado en el bar y un apoyo importante por parte de los miembros del club, dispuestos a echar una mano siempre en lo que haga falta.
¿Qué sello de identidad puede aportar Rugby Taberna al turismo gastronómico?
-Personalmente, creo que el propio Club es un elemento distintivo tanto del turismo deportivo local como del gastronómico gracias a su taberna, que desde sus más de 30 años de historia ha tratado de contar con vinos, cervezas y productos singulares. Queremos continuar con esa filosofía de acercar este tipo de productos distintivos, y seguir sorprendiendo a quien se acerque a probar algo nuevo. ¡Que no tengan miedo de preguntarnos!
De cara a estos próximos meses, ¿Qué tipo de eventos tenéis en mente para dinamizar la Rugby Taberna?
-Por ejemplo tenemos ya un evento previsto para el 15 de junio, a las 19:00, en el que contaremos con el beer sommelier Josu Cires, que impartirá una cata maridaje de cervezas artesanales.